KNUD RASMUSSENS HUS

Knud Rasmussens Hus er et stemningsfuldt museum for Danmarks mest berømte polarforsker. I kan opleve den autentiske stemning i huset, som det så ud for 100 år siden. Her kan man se årets særudstilling og lære mere om Knud Rasmussens fantastiske liv og de mange polarekspeditioner. I den velassorterede museumsbutik kan man købe is og vand og shoppe alt fra slædehunde-bamser til sælskinds armbånd og arktiske snapse. 

Huset ligger på en stor åben grund med frit udsyn over Kattegat. I 1936 blev der på grunden rejst en imponerende mindevarde for polarforskeren. Over varden står Spodsbjerg Fyr på det højeste punkt i området. Knud Rasmusens Hus er det helt rigtige sted, at starte en dejligt gå- eller vandretur.  

Knud Rasmussens Hus blev opført i 1917. Huset blev bygget som sommerhus for Knud Rasmussen og familien. Det blev dog mest brugt som Knud Rasmussens arbejdshus – et fristed på afstand af storbyen, berømmelsen og forstyrrelserne. I Hundested fandt han ro til at fordybe sig med sine manuskripter, planlægge nye ekspeditioner samt mødes med venner, kollegaer og andre forfattere i smukke omgivelser. I 1939 overdrog Dagmar, Knuds enke, huset til offentligheden. Det har været museum lige siden.

SÆSON 2024:
23. marts - 20. oktober

ÅBNINGSTIDER:
Tirsdag-søndag kl. 11-16
Mandag lukket.

Åbent på helligdage. 
Derudover åbent efter aftale.

ENTRÉ
75 kr., børn og unge under 18 år gratis adgang. 

gRUPPEBESØG

For at skabe de bedste rammer for jeres besøg bedes større grupper advisere museet i god tid før besøget.
Send en mail til info@indmus.dk eller ring på 47 72 06 05 tirsdag-fredag 10-14.

LYT TIL FORTÆLLINGEN OM DEN STORE POLARFORSKER OG HANS HUS

Se to korte videoer som appetitvækker på de oplevelser der findes i og omkring Knud Rasmussens Hus.
I videoerne kan man høre museumsinspektør og daglig leder af Knud Rasmussens Hus og Arkiv, Søren la Cour Jensen, fortælle. Begge videoer er produceret af Abelone Bregninge for Halsnæs Turistråd, 2014.

følg os